keskiviikko 12. joulukuuta 2012

mokkasuklaawhoopiet



Oih! Tänään loppui mun harjottelu. Mukavaa, taas yksi stressi vähemmän, kuin myös hommakin. Juhlittiin sitä sekä samalla pikkujouluja ystävien kanssa mun luona. Hassua oli toivotella hyviä jouluja ja todeta, että nähdään sitten ens vuoden puolella.

Otsikko "tämän talven trendileivokset" vakuutti minut ja päätin leipoa niitä vieraille. Ohje taisi löytyä Oliviasta. Täytyy myöntää, oli ne aika hyviä :)

Näin ne valmistu:
150g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/4 tl suolaa

1.suklaa ja voi paloiteltiin kattilaan. Niitä kuumennettiin niin, että suklaa alkoi olla sulanut. Kattila pois liedeltä.
2. Munat ja Sokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.
3. Suklaa-voiseos lisätään vaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisätään joukkoon jauhoseos ja sekoitetaan tasaiseksi.
4. Taikinasta nostellaan pellille lantteja, joita paistetaa 200 asteessa noin 10 min.

Keksien annetaan jäähtyä hyvin ja sitten valmistetaan täyte.
1,5dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria
1tl espressojauhetta

Kerma vatkataan vaahdoksi ja joukkoon sekoitetaan muut aineet. Minä vähän muokkasin täytettä ja laitoin siihen kermaa ja mascarponejuustoa. Täytettä lusikoidaankahden keksin väliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti