sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Arki koittaa

Pakkaspäivän pitkä lenkki äitin kanssa, jonka jälkeen itsetehtyä tomaattikeittoa ja leipää. Back to basic. Loma valui yhtä nopeaa niinkuin aina ja arki koittaa. Ja kevät ja kesä, ihan pian.

 
                                                            Tomaattikeitto:

                                                            5-6 tomaattia
                                                            1 sipuli
                                                            2-3 valkosipulin kynttä
                                                            2 porkkanaa
                                                            200g vuohenjuustoa
                                                            2dl ruokakermaa
                                                            2dl vettä

Laitetaan kattilaan vettä kiehumaan. Otetaan tomaatit, ja tehdään niiden päälle ristiviilto. Tomaatteja käytetään kiuhuvassa vedessä, jotta kuori irtoaa paremmin. Irrotetaan kuori ja samalla kova keskusta. Itse paloittelin ja hieman muusasin tomaatteja.

Silputaan sipuli, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Vuohenjuustosta irrotetaan se kuori ja juusto paloitellaan.

Lisätään silputut kasvikset kattilaan ja kuullotetaan niitä öljyssä. Sekaan lisätään vuohenjuusto, vesi sekä kerma. Annetaan kiehua noin 15min hiljalleen. Maustetaan suolalla, sokerilla, oreganolla. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekoittimella tms.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti