lauantai 19. tammikuuta 2013

Ällömakeaa

Täällä on ollu pientä hiljaiseloa. Päivät on hujahtanut ohi ja kotona on ehtinyt käydä suunnilleen nukkumassa. Silti jotenkin mukavaa, että on niin paljon kaikkea hommaa. Tunnen itseni tehokkaaksi. Hmm kummallista!?

Tämä päivä meni myös touhutessa jos jonkinmoista. Illaksi oli tulossa vieraita Putous-katsomoon, joten hyvä syy tarttua vatkaimiin sun muihin.

Yleensä minä olen se, kenelle mikään ei ole liian makeaa. Nyt tuli kuitenkin jopa minulle raja vastaan. Tätä ei pystynyt syömään yhtä palaa enempää, vaikka ihan hyvää olikin.
Eiköhän tämä kerro kaiken oleellisen lopputuloksen mausta :)

Pohja:

200g margariiniä
100g tummaa suklaata
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa



Voi sulatetaan ja annetaan jäähtyä. Sillä aikaa suklaa rouhitaan. Sekoitetaan kuivat aineet sekaisin keskenään. Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Jauhoseos siivilöidään taikinaan vuorotellen margariinisulan kanssa. Lopuksi lisätään suklaarouhe ja taikina käännellään tasaiseksi. Kaadetaan 
seos pellille ja paistetaan 10-15 minuuttia 200 asteessa. Pohjan annetaan jäähtyä hyvin.

Täyte:
150g margariiniä
5 dl tomusokeria

Voi sulatetaan kattilassa. Sekaan lisätään tomusokeri. Siirretään seos kylmään vesihauteeseen ja sekoitetaan niin, että siitä tulee tahmeaa. Levitetään täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.


Kuorrute:
175g margariiniä
200g maitosuklaata (marianne)
40g valkosuklaata

Kattilaan mitataan voi ja maitosuklaa. Lämmitetään miedolla lämmöllä, niin että suklaa sulaa rasvan joukkoon. Annetaan jäähtyä sen aikaa kun sulatetaan valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Maitosuklaakuorrute kaadetaan piirakan päälle. Valkosuklaata tehdään ohuita huivia sen päälle 
koristeiksi.laitetaan jähmettymään jääkaappiin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti